Κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο φύλλο από την Κρήτη

Τα Κρητικά κολοκυθοπιτάκια φτιάχνονται με με απλά υλικά ,χειροποίητο τραγανό φύλλο και πεντανόστιμη γέμιση κίτρινης κολοκύθας. Είναι ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που στην Κρήτη συνηθίζουν να το συνοδεύουν με ρακί.

Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξετε

Υλικά

  • Νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού
  • Ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
  • Αλατι 1 κουταλάκι
  • Ξύδι 2 κ.σ.
  • Λεμονι χυμό από μισό
  • Αλευρι όσο πάρει να γίνει εύπλαστο και μαλακό ζυμαράκι

Για την γέμιση

  • Κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • Κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
  • Ελαιολαδο
  • Αλατι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Τυρί 1 κούπα

Εκτέλεση 

  •  Κόβουμε τη κολοκύθα σε κύβους και τη σοτάρουμε με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό, και βράζουμε μέχρι να τραβήξει τα νεράκια της ανακατεύοντας συχνά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κύμινο, και την στραγγίζουμε σε λεπτό σουρωτήρι.
  • Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε προσθέτουμε στη γέμιση μια κούπα τυρί της αρεσκείας μας.
  • Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε τις πιτούλες μας.
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.

Έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!