Μάταλα: Οι σπηλιές των λουλουδιών!

Μάταλα. Κάνετε τη βόλτα σας στο Ηράκλειο Κρήτης και ψάχνετε για παραλία; Τα Μάταλα σας περιμένουν! Η ψιλή άμμος, τα κρυστάλλινα νερά και η εκθαμβωτική θέα από τον βράχο σας υπόσχονται μία ανέμελη, δροσερή βουτιά.

Ένας υπέροχος προορισμός, που αποτελεί «σημείο αναφοράς» της Τέχνης και του ελεύθερου τρόπου ζωής. Οι «περιβόητες» σπηλιές ξυπνούν χιλιάδες αναμνήσεις. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, στις δεκαετίες των ’60 και ’70, οι «Χίπις» ή αλλιώς «Τα παιδιά των λουλουδιών» οραματιζόντουσαν έναν κόσμο διαφορετικό, απαλλαγμένο από τα κοινωνικά στεγανά, έναν κόσμο συνυφασμένο με την ειρήνη και την αυτοδιάθεση.

Η μουσική λοιπόν, «μαγεύτηκε» από τις ρομαντικές αυτές ψυχές, ωθώντας τεράστιους αστέρες της, όπως τον Μπόμπ Ντίλαν και τη Τζάνις Τζόπλιν να συνθέσουν πολλά τραγούδια τους σε αυτό το ιδιαίτερο μέρος του κρητικού εδάφους. Η Ρένα Βλαχοπούλου επίσης, γύρισε αποσπάσματα της ταινίας «Η θεία μου η Χίπισσα» στα Μάταλα.

Σήμερα, η περιοχή είναι ένας από τους πιο φημισμένους παραθαλάσσιους οικισμούς της Κρήτης, άμεσα προσβάσιμος με αυτοκίνητο και με ευρεία γκάμα επιλογών διασκέδασης. Μην αμελήσετε ακόμη να περάσετε από την περίφημη ελιά, που κοσμεί την κεντρική πλατεία, πάνω στην οποία τα πρόσωπα του Δία, του Ποσειδώνα, του Διόνυσου και του Ερμή, συμβολίζουν την ίδια τη ζωή.

Δείτε το βίντεο!