Γλυκά Νερά: Η πανέμορφη παραλία στα Χανιά

Τα Γλυκά Νερά βρίσκονται 75χλμ νότια των Χανίων και 4χλμ δυτικά της Χώρας Σφακίων. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της νότιας Κρήτης, η οποία είναι κρυμμένη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Σφακίων.

Τα Γλυκά Νερά πήραν το όνομά τους από τις πηγές πόσιμου νερού που αναβλύζουν σε διάφορα σημεία της παραλίας. Το τοπίο είναι απόλυτα επιβλητικό με απότομους βράχους να υψώνονται ως και 500 μέτρα πάνω από την ακτή. Στην παραλία υπάρχει βότσαλο και τα νερά είναι διάφανα και πεντακάθαρα, αν και αρκετά κρύα λόγω των πηγών που εκβάλλουν στη θάλασσα. Εκτός από άφθονο πόσιμο νερό, εδώ θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και ένα ταβερνάκι χτισμένο επάνω σε ένα βράχο μέσα στη θάλασσα. Τα Γλυκά Νερά είναι δημοφιλή στους κατασκηνωτές με το ανατολικό τμήμα της παραλίας καταλαμβάνεται κυρίως από γυμνιστές.

Ο μόνος τρόπος για να έρθετε εδώ είναι με καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων. Ωστόσο για τους πιο τολμηρούς και ψαγμένους υπάρχει ένα κουραστικό μονοπάτι από τα Σφακιά (30′) και από το Λουτρό (60′). Το μονοπάτι από τα Σφακιά είναι λίγο δυσκολότερο και αγχωτικό, λόγω των γκρεμών και του ύψους, αλλά δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αφού συντηρείται συχνά, καθώς αποτελεί τμήμα του μονοπατιού Ε4.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του Ελληνικός Ήλιος