Η μπουγάτσα είναι ένα αγαπητό γλυκό σε όλους μας. Στις Σέρρες όμως έχουν τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να την φτιάχνουν.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 1 πακέτο (450 γραµ.) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
- 150 γραµ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γραµ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γραµ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
Για την επικάλυψη
- κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
- Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ.
- Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο.
- Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα.
- Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο.
- Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα.
- Ψήνουμε στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.
Καλή σας απόλαυση!