Ρέμα Ορλιάς: Οι καταρράκτες που μοιάζουν με παράδεισο

Ο Ουρλιάς ή Ορλιάς είναι ο αρχαίος ποταμός της Πιερίας, ο λεγόμενος Ελικώνας. Το ρέμα Ορλιά αποτελεί ένα από τα βασικά ρέματα του Ολύμπου που έχει νερό όλο το χρόνο.

Kατά την αρχαιότητα ήταν ποτάμι και ονομαζόταν αρχικά Ελικώνας προτού συνδεθεί με τον κύριο εκπρόσωπο της τραγουδιστικής τέχνης και της λύρας, Ορφέα. Σύμφωνα με τον μύθο, στον Ελικώνα κατοικούσαν οι Πιερίδες Μούσες τραγουδώντας και χορεύοντας κοντά στον πατέρα τους, τον Δία. Ο Ορφέας, που έμεινε στην ιστορία για τον μεγάλο έρωτά του με την Ευρυδίκη, βρήκε φρικτό θάνατο από τις Πιερίδες Μούσες στον Ελικώνα ποταμό στο σημείο που αυτός χάνεται στα έγκατα της γης.

Το ρέμα Όρλια διασχίζει την πλαγιά του Ολύμπου και σχηματίζει καταρράκτες και φυσικές πισίνες. Η πρόσβαση σε δύο από αυτούς τους καταρράκτες είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να φτάσετε αρκετά κοντά με το αυτοκίνητο από το χωριό Δίον και οι πινακίδες κατά μήκος του δρόμου θα σας βοηθήσουν να μην χαθείτε.

Αρχικά θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το καταφύγιο της Κορομηλιάς και την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου θα αφήσετε το όχημά σας. Στη συνέχεια ένα σύντομο μονοπάτι οδηγεί στον πρώτο καταρράκτη, ο οποίος δημιουργεί μια μικρή πισίνα. Λίγο πριν φτάσετε σε αυτόν τον καταρράκτη, υπάρχει ένας βράχος στη δεξιά πλευρά και από εκεί ξεκινά ένα άλλο μονοπάτι που οδηγεί με τη σειρά του στον μεγάλο καταρράκτη. Αυτό είναι χαμηλότερο από το πρώτο και η απόσταση που τους χωρίζει είναι περίπου 3 λεπτά με τα πόδια. Αυτός ο καταρράκτης είναι ψηλότερος και πιο επιβλητικός και δημιουργεί επίσης μια φυσική λίμνη, μεγαλύτερη από την πρώτη και με μεγαλύτερο βάθος. Το νερό είναι παγωμένο αλλά η εμπειρία της κατάδυσης στα κρυστάλλινα νερά είναι μοναδική και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του PointOfYou