Καβουρότρυπες: Η «Χαβάη της Ελλάδας»

Ένα σύμπλεγμα παραλιών «χαμένων» μέσα στα πεύκα, με γαλαζοπράσινα νερά, σμιλεμένους λευκούς βράχους, βοτσαλάκια και “ψιλή” αμμουδιά, που καθηλώνουν… Οι Καβουρότρυπες!

Στην ανατολική πλευρά του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής είναι «κρυμμένος» ένας θησαυρός… Κολπίσκοι “άγριας” ομορφιάς κοσμούν την καταπράσινη «Χερσόνησο της Σιθωνίας» και σας περιμένουν, να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά τους.

Απέναντι από το γνωστό και εμβληματικό όρος «Άθως», οι Καβουρότρυπες συνιστούν έναν από τους πιο πολυδιαφημισμένους προορισμούς της πανέμορφης χερσονήσου. Ονομάζονται και «Πορτοκάλι» εξαιτίας της δεύτερης εντυπωσιακής παραλίας του κόλπου και του “πασίγνωστου” beach bar της ακτής.

Ένα ειδυλλιακό μέρος, ιδανικό για βουτιές, χαλάρωση, φωτογραφίες και διασκέδαση, που θα σας μαγνητίσει! Οι παραλίες είναι οργανωμένες και κοσμοπολίτικες, αλλά και συνάμα κατάλληλες για τους λάτρεις της φυσικής «αυθεντικότητας» και της αποφόρτισης.

Στο σημείο, θα μεταβείτε οδικώς ακολουθώντας τον στριφογυριστό δρόμο από τη Σάρτη. Απέχει έξι χιλιόμετρα από τον Αρμενιστή και πέντε χιλιόμετρα από το Πλατανίτσι.

Απολαύστε το ακόλουθο βίντεο!