Πρέβεζα: Πανέμορφες παραλίες και γραφικά στενάκια

Η Πρέβεζα είναι πόλη και λιμάνι της Ηπείρου. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, παρά την είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Είναι έδρα του Δήμου Πρέβεζας και πρωτεύουσα του Νομού Πρέβεζας.

Η Πρέβεζα έχει πολλά όμορφα τοπία, καταπράσινη φύση, μαγευτικές παραλίες, πλούσια ιστορία και μνημεία και σας προσφέρει πολλές επιλογές για τις διακοπές σας. Κάντε τη βόλτα σας στο λιμάνι και το ιστορικό κέντρο με τα όμορφα παραδοσιακά κτίρια, περπατήστε στον παραλιακό πεζόδρομο που θυμίζει νησί, και δοκιμάστε ντόπιες λιχουδιές σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια και καφενεία που θα βρείτε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες:

Κυανή Ακτή 

Η παραλία βρίσκεται μπροστά από το Κάστρο Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, 200 μ. από το κέντρο της Πρέβεζας. Η δροσερή πνοή αέρα που χαρίζουν οι ευκάλυπτοι που βρίσκονται στην αμμουδερή παραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα σας δώσουν μια εξωτική αίσθηση και εικόνα.

Παντοκράτορας

Στην προστατευμένη από βράχους, παραλία Παντοκράτορα, στον ομώνυμο οικισμό, μπορείτε να κολυμπήσετε στα ήρεμα και ρηχά νερά της με φόντο το νησί της Λευκάδας.

Αλωνάκι
Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Πρέβεζας, 500 μέτρα μετά από τον οικισμό Παντοκράτορα, συναντάμε την παραλία με την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά.

Μονολίθι

Στην μεγαλύτερη σε μήκος παραλία του νομού μπορείτε να χαρείτε τον ήλιο σε συνδυασμό με την μαγευτική ομορφιά που προκαλεί το αισθητικό δάσος Μονολιθίου.Βαθιά νερά και παραλία από βότσαλο μόλις 7 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του TourismosTravelGuru