Η μπατσαριά μαγειρεύεται στα πανέμορφα Ιωάννινα και αποτελεί μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή!
Πάμε να δούμε πως θα τη γευτείτε
Υλικά
- 1.5 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 πράσα ψιλοκομμένα
- 320 γρ. φέτα
- 1 κούπα λάδι
- 1 κούπα ξινόγαλο
- 1 κούπα νερό
- 2,5 κούπες καλαμποκάλευρο
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε, τα ζεματίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα χόρτα με το πράσο, το μαϊντανό, τη φέτα, το αλατοπίπερο και το λάδι, για να ενωθούν
- Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το νερό
- Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά (μπορεί να σφίξει οπότε θα βάλετε λίγο ακόμα ξινόγαλο)
- Βάζουμε το αυγό και ανακατεύουμε
- Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε το μισό χυλό
- Βάζουμε τη γέμιση (μπορεί να χρειαστεί λίγο αλάτι, πιπέρι περισσότερο)
- Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά στις αντιστάσεις και μετά 10 λεπτά περίπου, στην πάνω σχάρα με προσοχή, για μην καεί
Καλή σας όρεξη!