Γιαννιώτικη μπατσαριά: Δείτε τη συνταγή

Η μπατσαριά μαγειρεύεται στα πανέμορφα Ιωάννινα και αποτελεί μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή!

Πάμε να δούμε πως θα τη γευτείτε

Υλικά

  • 1.5 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 320 γρ. φέτα
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα ξινόγαλο
  • 1 κούπα νερό
  • 2,5 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε, τα ζεματίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα χόρτα με το πράσο, το μαϊντανό, τη φέτα, το αλατοπίπερο και το λάδι, για να ενωθούν
  • Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το νερό
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά (μπορεί να σφίξει οπότε θα βάλετε λίγο ακόμα ξινόγαλο)
  • Βάζουμε το αυγό και ανακατεύουμε
  • Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε το μισό χυλό
  • Βάζουμε τη γέμιση (μπορεί να χρειαστεί λίγο αλάτι, πιπέρι περισσότερο)
  • Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά στις αντιστάσεις και μετά 10 λεπτά περίπου, στην πάνω σχάρα με προσοχή, για μην καεί

Καλή σας όρεξη!