Παραλία Κουρούτας: Η «Μύκονος» της Ηλείας που συνδυάζει όλες τις επιλογές… (vid)

26/06/2021 21:53|ΗΛΕΙΑ|
  • Παραλία Κουρούτας

Κουρούτα… Η παραλία που αποτελεί πόλο έλξης και συνδυάζει όλα τα γούστα. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο οι λάτρεις της διασκέδασης, γι’ αυτό και την αποκαλούν «Μύκονο της Ηλείας», εκεί και όσοι θέλουν την απόλυτη ησυχία…

Είναι, άλλωστε, τόσο… τεράστια η έκταση της παραλίας που μπορείτε να βρείτε το σημείο ακριβώς που ταιριάζει στα δικά σας τα γούστα και να περάσετε υπέροχα, απολαμβάνοντας το μπάνιο σας.

Κι εφόσον βρεθείτε στην Κουρούτα, μην ξεχάσετε τουλάχιστον την πρώτη φορά, να απολαύσετε τη μοναδική θέα που προσφέρει το «σβήσιμο» του ήλιου μέσα στη θάλασσα, ένα ηλιοβασίλεμα που έχει γίνει παγκοσμίως ξακουστό. Καθόλου άδικα…

Λίγα λόγια για την Κουρούτα

Η Κουρούτα είναι παραθαλάσσιος οικισμός της Ηλείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας σε υψόμετρο 5 μέτρα. Βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου στο Ιόνιο πέλαγος, σε απόσταση 6 χλμ. ΝΔ. της Αμαλιάδας και 20 χλμ. ΒΔ. του Πύργου.

Είναι γνωστό παραθεριστικό θέρετρο για την αμμώδη παραλία της, τις θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρονται και το ηλιοβασίλεμά της. Διαθέτει πολλούς χώρους αναψυχής και κέντρα διασκέδασης.

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κέντρα εστίασης καθώς και ποδηλατοδρόμοι που τη συνδέουν με το Παλούκι.

Δείτε όμορφα πλάνα από την παραλία της Κουρούτας όπως τα κατέγραψε ο Κώστας Γκέρτζος μέσω Drone.