Ναύπακτος: Η πανέμορφη μεσαιωνική πόλη

Η Ναύπακτος είναι παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας στον Κορινθιακό κόλπο και έδρα του Δήμου Ναυπακτίας. Είναι χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του ποταμού Μόρνου, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού. Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινά από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Κάστρα και γραφικά μεσαιωνικά λιμανάκια, Παραδόσεις και πλούσια ιστορία, Ανέγγιχτη παρθένα φύση, αυθεντικότητα, καλός καιρός και λιακάδα, χαλάρωση και νόστιμη τοπική κουζίνα. Συναρπαστικές περιπέτειες και δυνατές στιγμές στην Ελλάδα, ένα ατελείωτο υπαίθριο μουσείο. Όλα τα παραπάνω κάνουν την Ναύπακτο ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό.

Χτισμένη σε σχήμα εντυπωσιακού αμφιθεάτρου, η Ναύπακτος θα σας κλέψει την καρδιά από την πρώτη στιγμή. Είναι μια από τις παλαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ηπειρωτική χώρα, στην περιοχή Αιτωλία της Ακαρνανίας, διάσημη για το ποικιλόμορφο τοπίο με τους υγροτόπους και τις γαλάζιες λιμνοθάλασσες, μια πλούσια εύφορη κοιλάδα, κυανόλιμνες και ποτάμια. Στο τέλος του βίντεο θα βρείτε αναλυτικούς χάρτες.

Η Ναύπακτος βρίσκεται 217 χλμ δυτικά της Αθήνας και 23 χλμ βορειοανατολικά της Πάτρας, το κύριο λιμάνι της Πελοποννήσου. Έχει σχεδόν 13000 μόνιμους κατοίκους και παλαιότερα ονομαζόταν Lepanto από τους Βενετούς.

Είναι μια όμορφη πόλη με μεγάλη ιστορία. Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τις λέξεις ναύς και πήγνυμι, που σημαίνει «να ναυπηγήσω ένα πλοίο». Αναφέρεται για πρώτη φορά το 1104 π.Χ. κατά την Κάθοδο των Ηρακλειδών Δωριέων, ελληνικής φυλής. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, που έλεγχε την πρόσβαση στον Κορινθιακό Κόλπο, η Ναύπακτος ήταν ένας σημαντικός αθηναϊκός ναυτικός σταθμός στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Άλλαξε χέρια πολλές φορές κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών και των Οθωμανο-Βενετικών Πολέμων.

Εδώ έλαβε χώρα η Μάχη του Λεπάντο το 1571, μια αποφασιστική νίκη του Ιερού Συνδέσμου εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μεταξύ αυτών που πολέμησαν ήταν ο Miguel de Cervantes, ο πιο διάσημος Ισπανός συγγραφέας. υπάρχει ένα άγαλμα που βρίσκεται στο λιμάνι, προς τιμήν του.

Τι αξίζει να δείτε:

Απολαύστε τις βόλτες σας στο Μεσαιωνικό λιμάνι της Ναυπάκτου, εξερευνώντας τα μυστικά του παρελθόντος και τα αρώματα του σήμερα. Καφετέριες και ταβέρνες, παραδοσιακά Αρχοντικά και Ξενώνες, τοίχοι και αγάλματα, ένα τζαμί και ο Φάρος, θαλασσινή αύρα και το ελληνικό γαλάζιο παντού.

Η κεντρική πλατεία πάνω από το λιμάνι είναι ένα πραγματικό hot spot και σημείο συνάντησης. Οι γύρω δρόμοι και τα σοκάκια της Ναυπάκτου είναι ιδανικά για ρομαντικούς περιπάτους ή τζόκινγκ.

Ανακαλύψτε το ρολόι και το επιβλητικό Ενετικό Κάστρο της Ναυπάκτου με τις ισχυρές οχυρώσεις του, με θέα στον κόλπο. Το Kastro cafe είναι το καλύτερο μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτό το μοναδικό περιβάλλον και θέα.

Έξω από τα τείχη της Ναυπάκτου θα νιώσετε σαν πειρατής, απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό μπάνιο κάτω από τον ελληνικό ήλιο! Οι παραλίες Γρίμποβο και Ψάνη βρίσκονται ανατολικά και δυτικά του λιμανιού αντίστοιχα.

Ανατολικότερα βρίσκουμε την παραλία Χιλιαδού και το Μοναστηράκι, έναν εξωτικό παράδεισο!
Τα Τροιζόνια είναι ένας ελάχιστα γνωστός προορισμός και μια υπέροχη εκδρομή.

Ορεινή Ναυπακτία: Η ορεινή περιοχή της Ναυπάκτου με τα απομακρυσμένα παραδοσιακά χωριά και την αυθεντική παρθένα φύση.

Το Αντίρριο είναι το μέρος όπου το ένδοξο παρελθόν συναντά ένα θαύμα της σύγχρονης Μηχανικής. Το μεσαιωνικό κάστρο του Αντιρρίου βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Και τέλος η Ιερή πόλη Μεσολογγίου. Μια δραματική πολιορκία, ο θάνατος του ποιητή Λόρδου Byron, των Ελλήνων Ηρώων, οι αλυκές και οι γαλάζιες λιμνοθάλασσες.

Ένα προστατευμένο περιβαλλοντικό πάρκο και σημαντικό οικοσύστημα διάσημο για την πλούσια ζωή των πτηνών και ψαριών, τη χλωρίδα και την πανίδα του. Αυτό ήταν ένα ακόμη υπέροχο ταξίδι στις ομορφιές του ανεξερεύνητου και αυθεντικού προσώπου αυτής της #μεσογειακής χώρας. Το ιδανικό μέρος για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Δείτε περισσότερα μέσα από τον φακό του TourismosTravelGuru