Πόρος: Δείτε τις πανέμορφες παραλίες του νησιού

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Βρίσκεται κοντά στην Αργολίδα και η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία.

Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για Σαββατοκύριακο αλλά και για τις διακοπές σας το καλοκαίρι. Η πόλη είναι χτισμένη στις πλαγιές ενός λόφου και είναι το κέντρο των περισσότερων δραστηριοτήτων στο νησί. Ο Πύργος του Ρολογιού είναι ορόσημο του νησιού. Χτίστηκε το 1927 στο ψηλότερο σημείο της πρωτεύουσας. Η θέα είναι εκπληκτική και αξίζει την προσπάθεια αναρρίχησης. Διαθέτει ικανοποιητική τουριστική υποδομή σε όλους τους τομείς. Πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, αρκετά από τα οποία στεγάζονται σε κτήρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, παλιά αρχοντικά ή επαύλεις που καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες του νησιού

Κορυφαίες παραλίες του νησιού:

1: Παραλία Μοναστήρι. 4 χλμ. Ανατολικά του Πόρου. Ίσως η πιο όμορφη παραλία του νησιού. Πήρε το όνομά της από τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, με θέα στον εντυπωσιακό αυτό όρμο. Αφού επισκεφθείτε τόσο την παραλία όσο και το μοναστήρι, θα διαπιστώσετε πόσο αναζωογονητικό ήταν αυτό για το σώμα και την ψυχή σας!
2: Παραλία Ρωσικού Ναύσταθμου. 4,5 χλμ δυτικά του Πόρου. Αυτός ο γραφικός κόλπος έχει χρυσή άμμο, καθαρά νερά και προστατεύεται καλά από τους ανέμους. Είναι ο τόπος όπου ρωσικά πλοία αγκυροβόλησαν για να βοηθήσουν την Ελληνική Επανάσταση το 1821.

3: Παραλία το λιμανάκι της Αγάπης. Αξιολάτρευτος και γοητευτικός μικρός παράδεισος, 4χλμ. Δυτικά του Πόρου.

4: Παραλία Γερολιμένας. 5,5 χλμ δυτικά της πόλης του Πόρου. Απομονωμένη και ιδανική για γυμνισμό. Θα πρέπει να κατεβείτε σε μια πορεία μέτριας δυσκολίας.

5: Παραλίες Μικρό & Μεγάλο Νεώριο. Δύο όμορφες οικογενειακές παραλίες κοντά στον Πόρο, με νόστιμες Ταβέρνες.

6:Παραλία Ασκέλι: 2 χλμ. Ανατολικά του Πόρου. Μια μεγάλη παραλία με χρυσή άμμο και βαθιά νερά. Μπαρ, ξενοδοχεία, καταστήματα και ταβέρνες είναι διαθέσιμα ακριβώς πάνω από την ακτή. Η συναρπαστική παραλία στο Ασκέλι είναι το πιο ζωντανό και τουριστικό μέρος του Πόρου!

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του Tourismos Travel Guru