Το μοσχάρι λαγωτό μαγειρεύεται στα Κύθηρα και δεν λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι. Πρόκειται για μια γαστρονομική επιλογή, που θα εμπλουτίσει τους γευστικούς σας κάλυκες!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 2 κιλά μοσχάρι-φέτα, σε δίχτυ
- 160 γρ. λάδι
- 160 γρ. βούτυρο
- 240 γρ. καρύδια
- 160 γρ. σαρδέλες
- 2,5 κιλά κρασί, αρετσίνωτο
- σκόρδο, κομμένο στη μέση
- Διάφορα μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός, ρίγανη, δάφνη)
Εκτέλεση
- Κοκκινίζουμε το κρέας, το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει 3 ½ ώρες σε σιγανή φωτιά, μαζί με τα μυρωδικά και το σκόρδο
- Κοπανίζουμε στο γουδί τα καρύδια, τα βρασμένα κρεμμύδια και τις σαρδέλες, τις οποίες έχουμε καθαρίσει πολύ καλά, τις έχουμε πλύνει και έχουμε αφαιρέσει το κόκκαλο. Ακολουθούμε την εξής σειρά: Πρώτα οι σαρδέλες, μετά τα καρύδια και τέλος τα κρεμμύδια. Αφήνουμε τον πολτό σε ένα σκεύος, στην άκρη
- Μόλις βράσει το κρέας, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες
- Χτίζουμε στην κατσαρόλα τις φέτες με την εξής σειρά. Μία στρώση φέτες κρέας και μία στρώση πολτό, όσο πάρει
- Ρίχνουμε το ζουμί από το κρέας, το οποίο έχουμε φυλάξει χωριστά και τα βάζουμε στη φωτιά, για να πάρουν μία βράση για 20’ περίπου, σε μέτρια φωτιά
Καλή σας όρεξη!