Μοσχάρι λαγωτό: Η πεντανόστιμη συνταγή των Κυθήρων!

Το μοσχάρι λαγωτό μαγειρεύεται στα Κύθηρα και δεν λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι. Πρόκειται για μια γαστρονομική επιλογή, που θα εμπλουτίσει τους γευστικούς σας κάλυκες!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι-φέτα, σε δίχτυ
  • 160 γρ. λάδι
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ. καρύδια
  • 160 γρ. σαρδέλες
  • 2,5 κιλά κρασί, αρετσίνωτο
  • σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • Διάφορα μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός, ρίγανη, δάφνη)

Εκτέλεση

  • Κοκκινίζουμε το κρέας, το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει  3 ½  ώρες σε σιγανή φωτιά, μαζί με τα μυρωδικά και το σκόρδο
  • Κοπανίζουμε στο γουδί τα καρύδια, τα βρασμένα κρεμμύδια και τις σαρδέλες, τις οποίες έχουμε καθαρίσει πολύ καλά, τις έχουμε πλύνει και έχουμε αφαιρέσει το κόκκαλο. Ακολουθούμε την εξής σειρά: Πρώτα οι σαρδέλες, μετά τα καρύδια και τέλος τα κρεμμύδια. Αφήνουμε τον πολτό σε ένα σκεύος, στην άκρη
  • Μόλις βράσει το κρέας, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες
  • Χτίζουμε στην κατσαρόλα τις φέτες με την εξής σειρά. Μία στρώση φέτες κρέας και μία στρώση πολτό, όσο πάρει
  • Ρίχνουμε το ζουμί από το κρέας, το οποίο έχουμε φυλάξει χωριστά και τα βάζουμε στη φωτιά, για να πάρουν μία βράση για 20’ περίπου, σε μέτρια φωτιά

Καλή σας όρεξη!