Κύθηρα: Υπέροχες παραλίες με φόντο… το γαλάζιο

Κύθηρα. Ένα πανέμορφο νησί, με καταγάλανα νερά, γραφικά τοπία, φιλόξενους ανθρώπους και πολυάριθμα αξιοθέατα, που θα χαραχθεί στη μνήμη σας!

Ονομάζεται και «Τσιρίγο» και βρίσκεται στα νότια της Πελοποννήσου και νοτιότερα της Ελαφόνησου. Το πλούσιο ιστορικό του υπόβαθρο, ξεκινά από τους Ρωμαϊκούς χρόνους και κατόπιν αλλεπάλληλης λεηλασίας και υποδούλωσης, καταλήγει στην ενσωμάτωση με την Ελλάδα το 1864. Αποτελεί τμήμα των Επτανήσων και πρόκειται για ένα ευρέως γνωστό τουριστικό θέρετρο, ωστόσο διατηρεί αναλλοίωτη την τοπική του ταυτότητα.

Κύρια ενασχόληση των κατοίκων είναι ο αγροτικός τομέας και οι τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ θα σας καθηλώσει το ευρύ φάσμα των αξιοθέατων του νησιού. Στη “Χώρα” δεσπόζει η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα στενά, με την επιβλητικότητα του Κάστρου να “τραβά” επάνω της όλα τα βλέμματα!

Το «Καψάλι», είναι το λιμάνι της Χώρας και “σφύζει” από κίνηση και ζωή! Ο «Μυλοπόταμος» ξεχωρίζει για τον καταρράκτη της Φόνισσας και το Ενετικό Κάστρο. Ο «Αυλέμονας» είναι ένα γαλήνιο λιμανάκι, ιδανικό για να κάνετε τη βόλτα σας. Για τους θιασώτες της θρησκείας, τα Κύθηρα απαρτίζονται από ναούς και μονές που μπορείτε να εκφράσετε την πίστη σας (Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Αγία Ελέσσα, Αγία Σοφία).

Η επιτομή του κάλλους του νησιού, αποτυπώνεται στις παραλίες του. Αστραφτερά νερά, κόλποι, σπηλιές, λευκή άμμος, παρθένες και οργανωμένες ακτές, καθώς και η αντίθεση βουνού-θάλασσας, θα σας μαγνητίσουν! Η Φυρή Άμμος, ο Χαλκός, οι Φούρνοι και η Κομπονάδα, αποτελούν μεταξύ άλλων κάποιες από τις πιο “εξωπραγματικές” επιλογές που έχετε για να απολαύσετε τη βουτιά σας!

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο που θα σας πείσει να… περάσετε τις διακοπές σας, στα Κύθηρα!