Κακιά Σκάλα: Η απίθανη ιστορία με τα κρυφά πυροβολεία

Γνωρίζετε την ιστορία της Κακιάς Σκάλας και των αθέατων πυροβολείων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου;

Η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με τον φίλο και συνεργάτη Μιχάλη Μίλλερ καθώς και των Γιώργο Τσάκα, Εφ. Υπολοχαγό του Ελληνικού στρατού και ιδρυτή της Railbiking in Greece που μας βοήθησε τόσο με τις γνώσεις του όσον αφορά το δίκτυο των πυροβολείων στην Κακιά Σκάλα και την ιστορική σημασία του σιδηρόδρομου κατά την κατοχή όσο και με την παραχώρηση σπάνιου φωτογραφικού υλικού της εποχής.

Ανάμεσα στα Μέγαρα και την Κινέτα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, κάθε οδηγός προσπερνάει μία από τις πιο άγνωστες πτυχές της ιστορίας της κατοχής και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Τα γερμανικά πυροβολεία στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Stories και μάθετε την άγνωστη ιστορία των αθέατων πυροβολείων στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, περιηγηθείτε τόσο από ψηλά όσο και στο δαιδαλώδες εσωτερικό των πυροβολείων και δείτε σπάνιο υλικό από την εποχή του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πριν οι Γερμανοί ανατινάξουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής.