Δείτε το ιδανικό μέρος για μπάνιο μόλις 35′ από την Αθήνα

Συνεχίζοντας στο δρόμο για Βάρκιζα, μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης, στην ακτογραμμή τα βράχια σχηματίζουν μικρούς φυσικούς κολπίσκους με παραλίες που έχουν γαλαζοπράσινα νερά και είναι τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Η περιοχή σχηματίζεται από βραχώδη εδάφη που βυθίζονται σχετικά απότομα στα νερά της θάλασσας και σχηματίζουν όμορφους γραφικούς μικρούς κολπίσκους.
Υπάρχουν μέρη ιδανικά για κατάδυση και για το λόγο αυτόν εκεί δραστηριοποιούνται οι περισσότερες σχολές εκμάθησης καταδύσεως στην Αθήνα. Μια βουτιά στα λιμανάκια Μυστράλ στη Βάρκιζα αφήνει ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς δύτες.

Το πιο γνωστό σημείο στα λιμανάκια όμως είναι το “πηγάδι του Διαβόλου”. Είναι στο δεύτερο λιμανάκι της Βουλιαγμένης και πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο πηγάδι. Εκεί, σε βάθος 11 μέτρων, υπάρχει μια τρύπα διαμέτρου 3 μέτρων. Στο τέλος του πηγαδιού υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα που απαγορεύουν την είσοδο των δυτών μέσα στο υποβρύχιο σπήλαιο. Η θέση του σημαδεύεται από μία κόκκινη σημαδούρα δεμένη με σχοινί ως τον βυθό της θάλασσας.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο