Το λιμάνι που θυμίζει Μπαχάμες είναι μια ώρα μακριά από τον Πειραιά

Αγκίστρι: Η Σκάλα είναι μόλις 50 λεπτά μακριά από τον Πειραιά, αλλά θα σας κάνει να πιστεύετε πως βρίσκεστε στις Μπαχάμες.

Απολαύστε μια «πτήση» πάνω από το λιμάνι με τα πεντακάθαρα νερά που θα σας εκπλήξει.

Αναφερόμαστε στη σκάλα Αγκιστρίου, έναν προορισμό που… μόνο λιμάνι δεν θυμίζει, καθώς αντί για την θολή θάλασσα, την άσχημη μυρωδιά και τα σκουπίδια που δυστυχώς …κοσμούν πολλά λιμάνια της χώρας, εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα απίστευτο, εξωτικό τοπίο.

Λευκή άμμος σε μεγάλη έκταση, η οποία προσδίδει ένα υπέροχο τιρκουάζ χρώμα, ρηχά, ζεστά νερά και διαύγεια που σπανίζει, συνθέτουν ένα τοπίο που θα σας μαγνητίσει. Και όλα αυτά, μόλις 50 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά, με τη συχνή θαλάσσια σύνδεση που διαθέτει με το Αγκίστρι μέσω ιπτάμενων δελφινιών αλλά και συμβατικών πλοίων.

Στη Σκάλα, εκτός από το λιμάνι υπάρχει και μια πανέμορφη, γραφική εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Μπορείτε να περπατήσετε στα στενά σοκάκια που θυμίζουν νησί του Αιγαίου και να χρησιμοποιήσετε ποδήλατο ή πατίνι για τις μετακινήσεις σας, καθώς η Σκάλα διαθέτει πολλούς πεζοδρόμους και γενικά χαρακτηρίζεται ως ήπιας κυκλοφορίας. Το τοπίο συμπληρώνουν πανέμορφα μπαρ και εστιατόρια πάνω στο κύμα και η υπέροχη αμμόγλωσσα που υπάρχει στο βόρειο άκρο.