Πήλι: Η μαγική παραλία και ο θρύλος του θησαυρού

Πήλι: Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται το χωριό με τη μαγική παραλία και την ιστορία για τον χαμένο θησαυρό του λήσταρχου Λεμπέση.

Στα 55χλμ. από την πρωτεύουσα της Εύβοιας, τη Χαλκίδα, βρίσκεται το χωριό Πήλι. Η παραλία του είναι μια από τις ωραιότερες της Βόρειας ακτογραμμής του νησιού. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, το Πήλι συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η παραλία του Πηλίου είναι μια πανέμορφη αμμώδης παραλία με διάσπαρτα βότσαλα σε διάφορα σημεία της. Η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά. Επίσης, όπως και οι περισσότερες παραλίες της Εύβοιας που «βλέπουν» Αιγαίο έχουν αρκετό αέρα και κύμα τις περισσότερες ημέρες. Δεν θα χάσετε σε καμία περίπτωση όμως το μπάνιο σας αφού υπάρχει ένα λιμανάκι ιδανικό για να προστατευτείτε από τον οποιοδήποτε δυνατό αέρα.

Το Πήλι, ωστόσο, συνοδεύει και ο θρύλος του θησαυρού του λήσταρχου Λεμπέση. Ο συγκεκριμένος ήταν ο φόβος κι ο τρόμος της Εύβοιας πριν από δυο αιώνες. Το ορμητήριό του θρυλείται πως ήταν στο Πήλι, σε μια σπηλιά. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν μύθοι και ιστορίες για τη σπηλιά που ήταν γεμάτη από χρυσό και διαμάντια, η οποία ακόμα και σήμερα παραμένει άγνωστη…