Παραδοσιακές χυλοπίτες Εύβοιας: Δείτε πώς θα τις φτιάξετε

Η Εύβοια φημίζεται για τα νόστιμα τοπικά φαγητά της με ένα από αυτά να μην είναι άλλο από τις σπιτικές, χειροποίητες, χυλοπίτες Εύβοιας. Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που αποτελεί μια εύκολη λύση για κάθε νοικοκυρά.

Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 8 αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
Εκτέλεση
  • Aνακατέψτε το γάλα με το αλάτι και το σιμιγδάλι σε μια λεκανίτσα.
  • Αφήστε το μίγμα να σταθεί μια ώρα για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
  • Ρίξτε τα αυγά και όσο αλεύρι σηκώσει και ζημώστε, ώστε να επιτύχετε μια ζύμη λεία και ελαστική.
  • Αφήστε την να σταθεί σκεπασμένη μια ώρα..
  • Πάρτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε τα με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα..
  • Απλώστε τα σε βαμβακερό τραπεζομάντηλο και αφήστε τα να τραβήξουν μερικά λεπτά.
  • Περάστε τα από τη μηχανή που κόβουμε τις χυλοπίτες σε ότι μέγεθος θέλουμε (λεπτές η χοντρές).
  • Στη συνέχεια απλώστε τις χυλοπίτες επάνω σε βαμβακερό τραπεζομάντηλο και αφήστε τες να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος που αερίζεται, 5-6 ημέρες.
  • Βάλτε τες σε τουρβά και διατηρήστε τες κρεμασμένες σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Έτοιμες για σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!